Welke bedrijven accepteren American Express creditcards? Bekijk eerst waar je met Amex kunt betalen voordat je een gratis creditcard aanvraagt!

Gratis Business class tickets met American Express

Wil je ook eens gratis in de business class plaatsnemen? Hoewel deze premium plaatsen meestal bezet worden door zakenmensen is het ook mogelijk om met een beperkt budget in de businessclass van KLM te vliegen.

Met een gratis Amex creditcard spaar je snel voor gratis vliegtickets.

Mooie comfortabele stoelen, veel ruimte voor je benen, lekker eten en excellente on-board service. Veel mensen denken dat vliegen met businessclass alleen bereikbaar is door een maandloon neer te leggen. Dit klopt vaak niet!

Gratis businessclass vliegen is mogelijk met American Express.  De eerste stap bestaat uit een gratis creditcard aanvragen van AMEX. Nadat je deze American Express creditcard in huis hebt, dien je deze te gebruiken bij je dagelijkse boodschappen en uitgaven. Benieuwd waar je met American Express kan betalen? Check dan de American Express accepterende bedrijven.

Wanneer je eenmaal genoeg punten gespaard hebt (zogenaamde “Miles”) kun je gebruik maken van Promo Award aanbiedingen van KLM. Dit zijn tickets die je met je gespaarde Miles kunt betalen.

Doordat je enkel voor de stoel betaalt, dien je nog wel de verplichte luchthavenbelasting af te tikken. De kosten van de belastingen verschilt meestal niet (veel) met dat op een normaal economy ticket. Heb je nog niet voldoende punten gespaard met je American Express Creditcard? Koop dan eerst een gewoon economy ticket en gebruik daarna je Miles om een upgrade aan te vragen naar businessclass. Zo vlieg je alsnog gratis businessclass – zonder dat je het volledige ticket hoeft te sparen!

Promo Award tickets kopen

Een veelgebruikte truc is het kopen van KLM Promo Award tickets. Deze Promo Award tickets zijn tijdelijke aanbiedingen om lege stoelen te vullen. De aanbiedingen komen online voor zowel economy class- als business class tickets.  Je kunt deze tickets hierdoor kopen met hoge korting door gebruik te maken van gespaarde punten / Miles.

Door gebruikt te maken van een Promo Award ticket dien je vaak 50% minder punten in te wisselen om een businessclass stoel te reserveren. Bij KLM zijn er maandelijks nieuwe Promo Award aanbiedingen te vinden. Houd dus goed de Promo Awards in de gaten.

Hoeveel punten / miles moet ik dan sparen?

Het aantal punten / Miles dat je nodig hebt voor een gratis businessclass vliegticket hangt af van de reisperiode en de afstand. Over het algemeen kun je meer voordeel behalen door je gespaarde punten / Miles in te zetten op langere vluchten. Op korte vluchten is het voordeel van gratis businessclass vliegen minder.

Je spaart extra snel punten door je uitgaven te doen bij bedrijven die American Express accepteren. Elke maand geeft AMEX door aan KLM hoeveel punten je gespaard hebt. Direct bij het aanvragen van een gratis creditcard ontvang je meestal al tot 20.000 punten / Miles cadeau. Dit puntenaantal is genoeg voor een gratis retourtje binnen Europa te boeken!

Tips om bij KLM in de business class te vliegen

Upgraden naar een businessclass ticket is vaak goedkoper 24 uur voor vertrek van je vlucht. Het kan dus lonen om bij de incheckbalie te vragen hoeveel een upgrade kost. Indien er veel lege stoelen zijn in het vliegtuig, is de kans erg groot dat KLM een mooie aanbieding voor je heeft.

Ook het reizen buiten de traditionele vakantietijd of veel geld uitgeven aan extra’s vergroot ook de kans op een gratis businessclass ticket. Wanneer je veel met KLM vliegt zal je af en toe automatisch beloond worden voor je loyaliteit. Ook te vroeg of te laat aankomen bij de incheckbalie wordt door veel reizigers als een goede methode genoemd. Wanneer het vliegtuig overboekt is worden vaak de lege businessclass stoelen gebruikt als oplossing. Vraag altijd naar de mogelijkheden wanneer je je bagage incheckt. Het kan maar zo dat je dan business class boarding tickets ontvangt.

Tot slot hangt het ook af hoe je je kleedt. Omdat businessclass doorgaans meer weggelegd is voor de zakenreiziger of de rijkere reiziger dien je er representatief uit te zien. Uit ervaring blijkt dat sexy geklede vrouwen vrijwel geen kans maken. Kortom: zorg dat je er representatief uit ziet, wil je überhaupt kans maken op een gratis upgrade.

Conclusie

Het is niet altijd nodig om het volledige bedrag neer te leggen voor een businessclass vliegticket. Er zijn tal van manieren om een gratis businessclass ticket te krijgen. De snelste manier is door punten te sparen met een American Express creditcard. De meeste cards zijn het eerste jaar gratis en je ontvangt direct genoeg welkomst punten voor een retourtje binnen Europa. Bekijk ook de American Express accepterende bedrijven.

Geïnteresseerd? Bekijk dan eens de American Express Flying Blue Gold creditcard of de Flying Blue Silver betaalkaart. Tot ziens in de business class van KLM!