Geld opnemen met American Express creditcard

Met de American Express creditcards kan je contant geld opnemen bij alle Geldmaat pinautomaten in Nederland. Je dient hiervoor eerst contact op te nemen met American Express om deze functionaliteit te activeren. 

Hoe kan ik geld pinnen met een Amex creditcard?

Contant geld opnemen met een American Express creditcard kan bij alle Geldmaat automaten in Nederland. Je dient deze functionaliteit echter wel zelf te activeren. Activeren doe je door te bellen met de American Express klantenservice en ze te vragen om dit te activeren. De opnamelimiet wordt bepaald door je historische betaalgedrag. De klantenservice medewerker kan je dit dus niet vertellen. Bij opnames van contant geld in Nederland betaal je 4,50 euro + 2,2% over het opgenomen eurobedrag aan opnamekosten.

De kosten van het opnemen van contant geld lopen dus behoorlijk op. In het buitenland (non-euroland) komen hier ook nog valuta wisselkoerskosten bij. Deze wisselkoers opslag is c. 2.3% bij American Express.

 

Kosten pinnen met American ExpressBij het opnemen van contant geld in een non-euroland lopen de kosten van de geldopname al snel op tot boven de 5%. Bedenk je dus goed voordat je contant geld opneemt met een creditcard.

Kan ik geld overmaken naar een American Express creditcard?

Het overmaken van geld naar American Express card werkt anders dan bij een creditcard van MasterCard en VISA:

  • Geld overmaken naar American Express creditcard – American Express incasseert normaliter maandelijks het gereserveerde bedrag automatisch van je bankrekening. Je kunt zelf voor het einde van de betaaltermijn al geld overmaken naar het bankrekeningnummer met vermelding van je creditcardnummer. Zo kan je jouw bestedingslimiet verhogen of direct het incassobedrag aan het eind van de maand verlagen.

 

  • Mislukte maandelijkse incasso – Het kan gebeuren dat de automatische incasso van American Express aan het eind van de maand mislukt. Je kunt dan zelf het openstaande bedrag overmaken om aan je verplichtingen te voldoen.

Is geld opnemen met een VISA of Mastercard creditcard ook mogelijk?

De kaarten van Visa en MasterCard zijn ook geschikt om contant geld op te nemen. De opnamekosten bij VISA en Mastercard zijn net als bij AMEX hoger dan van een normale debitcard / pinpas en varieren tussen de 2 tot 4% van het opgenomen bedrag. De limiet bij VISA en Mastercard staat standaard op 500 euro per dag, maar kan verhoogd worden indien nodig.

Geld pinnen met een creditcard is een kostbare aangelegenheid – veel beter kun je kijken waar je kan betalen met je American Express creditcard.