Welke bedrijven accepteren American Express creditcards? Bekijk eerst waar je met Amex kunt betalen voordat je een gratis creditcard aanvraagt!

Alles over Flying Blue Miles van American Express

Het hebben van een creditcard biedt betaalgemak. Zo zijn er wereldwijd veel plaatsen waar betalen met American Express mogelijk is. En er is een bijkomend voordeel: je kunt punten sparen met creditcard, zoals Flying Blue Miles.

Met een gratis Amex creditcard spaar je snel voor gratis vliegtickets.

Flying Blue is het frequent flyer programma van Air France-KLM. Hiermee spaar je voor vliegtickets en upgrades naar Business Class. Telkens wanneer je met Air France, KLM of één van hun partners vliegt, ontvang je Miles.

Je spaart ook punten wanneer je in het bezit bent van een American Express creditcard én wanneer je hiermee afrekent. Er zijn talloze plekken waar betalen met American Express heel makkelijk gaat. Zo spaar je ook Miles wanneer je weinig of nooit vliegt.

Welke soorten punten spaar je?

Via het Flying Blue programma spaar je twee soorten punten:

 • Experience Points
 • Miles

 

Experience Points, of XP’s, zijn nodig om een bepaalde status te bereiken in het spaarprogramma. Hoe meer XP je hebt, hoe meer privileges er zijn. Denk aan toegang tot de lounge van Air France, KLM of een partner, maar ook voorrang bij het inchecken of een upgrade naar Business Class.

Miles zijn de punten die je spaart in het Flying Blue programma voor vrijwel gratis vliegtickets. Tegenwoordig is het aantal miles dat je spaart afhankelijk van hoe duur het ticket is. Het duurste Economy Class ticket wordt daarbij als uitgangspunt genomen. Je spaart minder Miles bij een goedkoper ticket en meer wanneer je een Business Class ticket neemt.

Hoe spaar je Miles bij Flying Blue?

Je ontvangt Miles op het bedrag van een vliegticket, exclusief luchthavenbelasting. Kost het ticket €1.100,00 en de belasting €50,00, dan ontvang je Miles over €1.050,00. Hoeveel Miles je over dit bedrag ontvangt, is afhankelijk van je status binnen het Flying Blue programma:

 • Ivory members: 4 Miles per €1,00
 • Silver members: 6 Miles per €1,00
 • Gold members: 7 Miles per €1,00
 • Platinum members: 8 Miles per €1,00

 

Punten spaar je ook voor diensten rondom je vliegticket, zoals een upgrade, wanneer je met veel bagage reist, of bij het bestellen van een à la carte maaltijd in het vliegtuig.

Hoe lang zijn Miles geldig?

Miles zijn in principe 24 maanden geldig. Er zijn een aantal manieren om de spaarpunten ‘actief’ te houden:

 • Wanneer je Elite/Elite Plus member bent bij Flying Blue
 • Minstens één keer per twee jaar met KLM of partners vliegen
 • Minimaal één keer per twee jaar betalen met American Express

Punten sparen met creditcard van American Express

Ook bij het betalen met American Express krijg je dus spaarpunten. Hoeveel spaarpunten hangt in dit geval af van het type American Express creditcard. In het algemeen geldt:

 • Entry Card: 0,5 Miles per €1,00
 • Silver Card: 0,8 Miles per €1,00
 • Gold Card: 1 Miles per €1,00
 • Platinum Card: 1,5 Miles per €1,00

 

Vliegtickets van Air France-KLM of Hertz autoverhuur leveren extra Miles op per uitgegeven euro.

Waar betalen met American Express

Ben je benieuwd waar betalen met American Express mogelijk is in Nederland om sneller Miles te verdienen? In bijna alle restaurants en hotels kun je terecht. Ook veel winkels, warenhuizen en supermarktketens accepteren de American Express creditcard, net als veel tankstations en online winkels.